EDULOGIN afløser Unilogin

Styrelsen for It og Læring (STIL) har i flere år lagt op til at kommuner, skoler og institutioner selv skal stå for at vedligeholde deres identiteter og tilknyttede login oplysninger (brugernavn og password). STIL skubber med andre ord ansvaret over på skolerne for denne opgave og vil i fremtiden kun optræde som identitets broker for UNI-ID, med undtagelse af grundskolenelever.

Hos STIL bliver UNI-Login til UNI-ID og går derfor fra at være et brugernavn til et bagved liggende ID der er knyttet til brugerens identitet. UNI-ID er IKKE et brugernavn der i fremtiden kan logges ind med og skolerne skal derfor selv opfinde, vedligeholde og sammenbinde deres lokale brugernavn med STIL’s UNI-ID.

Det er her EDULOGIN kommer ind i billede. DataRobotten tager arbejdet med at opfinde, vedligeholde og sammenbinde et lokalt brugernavn med STIL’s UNI-ID, så brugerne stadig og uden besvær kan logge ind både lokalt og globalt med ét og samme brugernavn og adgangskode – nemlig brugerens EDULOGIN.

STIL vil i nær fremtid begrænse deres logintjeneste (UNI-Login) til kun at understøtte elever i grundskolen. Dette gør at alle andre der vil tilgå online services f.eks. ordbogen.com, aula.dk m.fl., enten skal benytter deres MitID-Privat som studerende og deres MitID-Erhverv for medarbejdere. Alternativt kan man som skole kombinere EDULOGIN med DataRobotten IDP-tjeneste og derved skal alle elever, studerende og medarbejdere kun forholde sig til et brugernavn og adgangskode, der giver adgang til alt – deres EDULOGIN.

Læs mere på ‘Roadmap for Unilogin‘ hos STIL under: Medarbejdere i Unilogin skal bruge Lokal IdP eller MitID Erhverv.